Görünüm
Gelişmiş Sıralama
Listelenen Araç Sayısı:

Filtrele

AçıklamaModelYılKMRenkFiyat

Dacia

Dacia otomobil markası kurulduğu ilk günden bugüne birçok model ile özellikle uygun fiyatlı SUV seçeneklerini sürücülerle buluşturmaktadır. Adını Romanya topraklarının eski adı olan Daçya isminden alan Dacia, Renault’un Romanya’daki markası olarak faaliyetlerine devam etmektedir. Avrupa’da ve Türkiye’de oldukça sevilen modellere imza atan Dacia, özellikle uygun fiyatlı SUV modelleriyle dünya genelinde dikkatleri üzerine çekmeyi başarmıştır.
Kurulduğu ilk günlerde hedefi Romen halkına uygun fiyatlı araçlar sunmakken bu misyonu genişleyerek herkes için uygun, modern ve güvenilir araçlar üretmek olarak değişmiştir. Günümüzde Avrupa’nın en çok tercih edilen otomobil markaları arasında yerini korumaktadır.

Dacia Ne Zaman Üretime Başladı?

Dacia, 1968 yılında tüm parçaları Fransa’dan ithal edilerek montajı tamamlana ve Piteşti’deki fabrikada boyanan Renault 8 modelini Dacia 1100 adıyla piyasaya sürerek üretim faaliyetlerine resmen başlamıştır. Üretime geçtiği ilk tarihten günümüze birçok modele imza atmıştır.
1966 yılında Romanya hükümeti tarafından açılan ihale sonrasında kurulan Dacia, 1999 yılında Fransız otomobil devi Ranault bünyesine geçmiştir. Otomotiv sektöründe Dacia üretime başlama tarihi 1968 yılı olarak Dacia 1100 modeliyle kayıtlara geçmiştir. Zaman içinde değişen tüketici ihtiyaçlarının karşılanması için yenilikçi modellere imza atan Dacia, otomotiv sektöründe en çok satan otomobiller arasında yerini almayı başarmıştır.

Dacia’nın Sahibi Kim?

Romanya hükümeti tarafından açılan ihale sonrasında kurulan Romanyalı otomobil markası Dacia, 1999 yılı itibariyle ünlü Fransız otomobil devi Renault bünyesine katılmıştır. Otomobil sektörü için stratejik bir değişimin temeli olarak görülen bu ticari adım sonrasında Dacia Gruope Renault markası olarak üretimlerine devam etmektedir. Bu kapsamda Dacia’nın sahibi 1999 yılından beri Renault firmasıdır.
Romanya merkezli başladığı faaliyetlerine yerel olmaktan çıkarak küresel olmaya doğru bir evrim geçirmiştir. Şirketin şu anda Renault çatısı altında faaliyetleri ise başarılı şekilde devam etmektedir.

Dacia Hangi Ülkenin Markası?

Dacia, Romanya merkezli bir otomobil firması olarak kurulmuştur. Romen halkına hem modern hem güvenilir hem de uygun araç satmak için kurulan Dacia, adını da bugünkü Romanya topraklarına Romalılar tarafından verilen isim olan Dacia adıyla bu misyonunu kanıtlamıştır. Dacia’nın ait olduğu ülke Romanya olsa da günümüzde bir Fransız markası olan Renault bünyesinde faaliyet göstermektedir. Romanya merkezli otomobil markası olmasına rağmen günümüzde dünya genelinde özellikle Avrupa’da oldukça geniş bir alanda faaliyet göstermektedir.

Dacia Modelleri Neler?

Dacia, 1968 yılında Renault 8 modelini boyayarak Dacia 1100 adıyla satışa sunmasının ardından üretim faaliyetlerine başlamıştır. Zaman içinde birçok modele imza atan Dacia, asıl çıkışını 2004 yılında lansmanı yapılan Logan modeli ile yakalamış ve hemen akabinde gelen Sandero ve Duster ile büyük beğeni toplamıştır.

Otomotiv sektöründe çığır açan modelleriyle dikkat çeken Dacia modelleri ise kısaca şunlardır:

  • Sandero
  • Logan
  • Logan MCV
  • Logan Pick – Up
  • Logan Van
  • Duster
  • Solenza
  • Lodgy
  • Dokker
  • Jıgger
  • Spring

Dacia Hangi Ülkede Üretiliyor?

Dacia’nın kuruluşundan bugüne kadar destek veren Renault, 1999 yılında Dacia’nın %99’dan fazlasını satın alarak kendi çatısı altına almıştır. Kendisi Fransız markası olmasına karşın Dacia modelleri ise şu anda Romanya’nın Piteşti kentinde 200.000 kapasiteli fabrikada üretim gerçekleştirmektedir. Dacia modelleri Romanya dışında dünyanın farklı yerlerinde de üretimlerine devam etmektedir.

Dacia’nın üretildiği ülkeler arasında kısaca şunlar yer almaktadır:

  • Romanya – Piteşti
  • Fas – Tanca
  • Kablanka – SOMACA
  • Cezayir – Oran

Dacia modellerinin dünya genelinde sevilmesi ve tercih edilmesi sayesinde birçok farklı ülkede üretim gerçekleştirmesi sağlanmıştır. Günümüzde de aktif olarak üretimleri devam etmektedir.

Devamını Oku >>
ikinci-el-arac-alim-satim